Maso nakrájejte na pravidelné plátky, silné cca 2-3 mm. Připravte marinádu (na rychlé důkladné promíchání používám jednoduchý plastový šejkr – nádobka s víčkem). Plátky masa vyskládejte do misky a průběžně potírejte marinádou. Naložené maso zakryjte alobalem, přimáčkněte, abyste odstranili maximum vzduchových kapes. Nechte v ledničce odpočinout přes noc.
Druhý den vyskládejte plátky naloženého masa na plata sušičky. Sušičku nastavte na 68 °C a 8 hodin. Zhruba po hodině, dvou, až je povrch masa při sušený zatáhnutý, maso obraťte. Kontrolujte, zda je maso usušené – nejtenčí a nejmenší kousky by mohly být hotové za 5-6 hodin. Správně usušené maso je tuhé, ohebné, ale při přeložení se neláme.
Skladujte v uzavíratelné nádobě v suchu, chladu a na tmavém místě.