NUTSMAN Datle sušené s peckou Medjoul Jumbo NATURAL Množství: 500 g

173 

Katalogové číslo: 8594198303118 Kategorie:

Popis

Složení: Datle. Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením. Země původu: Výrobek může pocházet z Tunisu nebo Izraele (dle šarže). Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat. O datlích Datle je sladké ovoce, které roste v bohatých hroznech na datlovníku pravém. Pěstuje se v mnoha kultivarech, které dávají žlutohnědé, červené až tmavě hnědé oválné peckovice dlouhé 3 až 7 cm a široké 2 až 3 cm, které jsou charakteristické nízkým obsahem vody a naopak až 70 % obsahu sacharidů. V subtropických a pouštních oblastech, jako je například Severní Afrika a Blízký východ, se jedná o jednu ze základních složek zdejší potravy. Mezi největší producenty datlí na světě patří Tunisko, Irák, Egypt, Španělsko a Maroko. Datle se konzumují převážně vysušené, což zlepšuje jejich trvanlivost. Zejména v arabských zemích jsou datle součástí každodenní kuchyně. Složení datlí Obsahují 23 aminokyselin i poměrně velké množství minerálů např. draslík, chlór, fosfor a vápník, dále stopové prvky mědi, manganu a zinku. Čerstvé datle obsahují i vitamín C, sušené datle železo. Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus. Datle jsou pro své složení výborné pro doplnění energie při fyzických aktivitách, delších výletech a cestách. Cukry v nich obsažené dodají potřebnou glukózu, bílkoviny vyrovnají ztráty aminokyselin. Malé množství tuků zajistí déletrvající přísun energie. Využití datlí Mohou se konzumovat čerstvé, nebo sušené. Výborně se také hodí k tvarohu či smetaně. Jsou neodmyslitelnou součástí arabské kuchyně (např. pečené na másle). Často se datle lisují do bochníků a jsou tak i konzumovány. Ze šťávy čerstvých plodů se vyrábí datlový med. Ze sušených datlí se mele mouka. Dělá se z nich také datlový sirup.

Nutriční hodnoty NUTSMAN Datle sušené s peckou Medjoul Jumbo NATURAL Množství: 500 g

Výživové údaje na 100 gramů
Alergeny 2. Korýši a výrobky z nich
Alergeny 3. Vejce a výrobky z nich
Energie 1184 kJ / 283 kcal
Tuky 0,4 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Bílkoviny 1,6 g
Sacharidy 68 g
– z toho cukry 66 g