NUTSMAN Arašídy ve wasabi Množství: 1000 g
226 Kč
Popis
Složení: Arašídy (27%), pšeničná mouka (22%), cukr (20%), kukuřičný škrob (17%), kukuřičná mouka (7%), palmový olej (4%), sůl (0,6%), sójová omáčka (0,6% – pšenice, sója, maltodextrin, sůl, koji, barvivo E150c), dochucovadlo (0,3%), (hořčičné aroma, palmový olej, zahušťovadlo (E414), maltodextrin, antioxidant E392), bramborový škrob, kypřící látka (E500), antioxidant kyselina citronová (E330), barvivo (E141), wasabi (0,003%). Skladování: Skladujte v suchu při teplotě max 25°C. Chraňte před přímým slunečním zářením. Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy korýšů, ryb, měkkýšů, mléka, suchých skořápkových plodů, celeru, sezamu a výrobky z nich. Země původu: Čína Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek/pecek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat. O arašídech Podzemnice olejná je rostlina z čeledi bobovitých. Plodem je lusk. Jedná se o luštěninu, která pochází z jižní Ameriky, kde byla domestikována a vyšlechtěna už před asi šesti tisíci lety. Výživová hodnota a zdravotní účinky arašídů Arašídy jsou velmi bohaté na živiny. Obsahují 25 % bílkovin, vysoké množství tuků, cukrů. Dále se v nich vyskytuje vitamín B1 (thiamin), B3 (niacin), B5, B6 a B9, antioxidanty a například i koenzym Q10. Arašídy obsahují významné množství resveratrolu. Hrst arašídů obsahuje okolo 70 mikrogramů této látky. Využití arašídů Často se pěstují pro semena – arašídy, buráky, buráčky nebo také burské oříšky. Nejedná se však o ořech, ale luštěninu. Arašídy se řadí k suchým skořápkovým plodům (též skořápkové ovoce). Využití si najde i arašídový olej, který se používá na smažení a k výrobě stolních pokrmových tuků, tzv. arašídového másla. Dále s epoužívá v potravinářství, farmaceutickém průmyslu a k výrobě kosmetických výrobků.
Nutriční hodnoty NUTSMAN Arašídy ve wasabi Množství: 1000 g
Výživové údaje na 100 gramů | |
Alergeny | 3. Vejce a výrobky z nich |
Alergeny | 4. Ryby a výrobky z ních |
Energie | 1921 kJ / 458 kcal |
Tuky | 19,3 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 4,4 g |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 59,6 g |
– z toho cukry | 23,4 g |