NUTSMAN Slunečnicové semínko BIO Množství: 1000 g

126 

Katalogové číslo: 8594198306218 Kategorie:

Popis

Složení: Slunečnicová semínka BIO Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením. Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů. Země původu: Maďarsko Upozornění: Není vhodný pro děti do 3 let.  Slunečnicová semínka Pocházejí z rostliny slunečnice roční (Helianthus annuus L.). Slunečnice patří do stejné čeledi jako Echinacea, čekanka, ale také okrasné astry. Slunečnicová semínka mají mnoho společného s ořechy. Složení slunečnicových semen je totiž velmi podobné ořechům podzemnice olejné – tedy „burákům“. Složení slunečnicových semínek Jsou významná pro vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin a díky obsahu tuků také vysokou hladinou vitamínů v tucích rozpustných. Obsah bílkovin v jádru se pohybuje od 25% do 41%. Je určován genetickým základem a prostředím, kde rostliny rostou. Bílkoviny obsahují vyšší množství esenciálních kyselin a tak se proteiny slunečnicových semínek vyznačují vysokou biologickou hodnotou. Slunečnicová semínka obsahují také vitamíny A, D a K a také thiamin, niacin a riboflavin. Obsahují vysoké množství vápníku, železa, zinku a hořčíku. Semena slunečnice mají také vysoký obsah antioxidantů. Využití slunečnicových semínek Nejčastěji se používají při výrobě chleba a na posyp rozličných druhů pečiva. Slunečnicová semínka se konzumují syrová, opražená, se slupkou i bez ní, přidávají se například do kaše, müsli či vloček. Používají se i do různých zeleninových či ovocných salátů. Vyrábí se z nich také slunečnicový olej. Běžně se používá jako jedlý olej do potravin a také jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích.

Nutriční hodnoty NUTSMAN Slunečnicové semínko BIO Množství: 1000 g

Výživové údaje na 100 gramů
Alergeny 3. Vejce a výrobky z nich
Energie 2445 kJ / 584 kcal
Tuky 51,5 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g
Bílkoviny 20,8 g
Sacharidy 11,4 g
– z toho cukry 1,7 g
Vláknina 8,6 g