NUTSMAN Brusinky v jogurtové polevě Množství: 250 g
106 Kč
Popis
Složení: POLEVA S JOGURTOVOU PŘÍCHUTÍ 61 % ± 5 % ˗ cukr, částečně ztužený rostlinný tuk [palmový, sójový (plně rafinovaný), řepkový], sušená syrovátka, sušený jogurt 2 % (mléko, jogurtová kultura), sušené odstředěné mléko, regulátor kyselosti: kyselina citronová, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma, PROSLAZENÉ KLIKVY (Vaccinium macrocarpon) 37 % ± 1 % ˗ klikvy, cukr, slunečnicový olej, LEŠTICÍ SMĚS ˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová, PŘÍDATNÉ LÁTKY: (KATEGORIE – E SYMBOL – NÁZEV LÁTKY) Emulgátor – E 322 – slunečnicový lecitin, Emulgátor – E 476 – polyglycerylpolyricinoleát, Lešticí látka – E 904 – šelak, Regulátor kyselosti a kyselina – E 330 – kyselina citronová, Konzervant – E 200 – kyselina sorbová. Skladování: Skladujte v suchu při teplotě 2 – 20°C. Chraňte před přímým slunečním zářením. Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy obilovin obsahujících lepek, arašídů, sójových bobů, sezamu a výrobky z nich. Země původu: Česká republika Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat. O brusinkách Brusnice brusinka je rostlina z čeledi vřesovcovitých. Plodem této rostliny je brusinka, která dala jméno celé rostlině. Roste v kyselých, na minerály chudých půdách, konkrétně na svazích kopců a hor jehličnatých lesů, na vřesovištích i rašeliništích v mírném pásu severní polokoule. Plody – brusinky, jsou červené (dozrávají z bílých až průhledných) bobule o průměru 5 až 8 mm. Jsou jedlé, kyselé nahořklé, dozrávají v srpnu až říjnu. Složení brusinek a jejich vliv na zdraví Brusinky obsahují především antioxidanty, dále vyváženou směs vitaminů (především A, B a C) a minerálních látek, ceněné jsou i pro obsah organických kyselin (např. kyselina benzoová). Obsahují také třísloviny. Využití brusinek Brusinky se zpracovávají v potravinářství jako čerstvé i sušené v různých směrech, např. do marmelád, džusů, jako přídavek do jogurtů apod. podobě marmelád a podobně. Také extrakty z brusnice se využívají např. ve farmaceutickém průmyslu.
Nutriční hodnoty NUTSMAN Brusinky v jogurtové polevě Množství: 250 g
Výživové údaje na 100 gramů | |
Alergeny | 2. Korýši a výrobky z nich |
Alergeny | 3. Vejce a výrobky z nich |
Energie | 2016 kJ / 481 kcal |
Tuky | 23 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 7,6 g |
Bílkoviny | 1,9 g |
Sacharidy | 65 g |
– z toho cukry | 57 g |