NUTSMAN Zázvor plátky, proslazované Množství: 250 g
74 Kč
Popis
Složení: Zázvor plátky (50.99%), cukr (49%), konzervant E220: oxid siřičitý (0.01%). Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením. Země původu: Thajsko Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat. O zázvoru Zázvor je koření získávané z oddenků stejnojmenné rostliny, zázvoru lékařského. Může mít žlutou, okrovou až červenou barvu. Má výraznou pryskyřičnou vůni, jeho chuť je velmi výrazná, aromatická, slabě ovocná až citrusová a sladce pikantní (ve větším množství je až velmi ostrá). Zázvor je původem exotická rostlina (Čína, Indie), která je ale v Evropě známá po staletí. Používali ho Řekové i Římané, zdomácněl ve středověké evropské kuchyni. V obchodech je známý v různě připravených formách jako zázvor černý (oddenky neoloupané) a zázvor bílý (oddenky oloupané), v Japonsku se pak používá růžový zázvor (nakládané plátky oddenku). Využití Největší pozornosti se těší zázvorové nápoje (čaje, limonády či pivo) a pokrmy s čerstvým zázvorem, nebo zázvorem ve formě koření. Zázvor najdete běžně v nabídce supermarketů i obchodů se zdravou výživou. Zázvor je dostupný také v lékárnách jako potravinový doplněk (sirupy, kapsle apod.) Je nezbytnou součástí indické a čínské kuchyně. Používá se do sladkých i slaných pokrmů: zázvorového pečiva, guláše, pečených mas. Čerstvý, sušený, vařený i nakládaný působí příznivě na lidské zdraví. Zázvor se často používá jako koření, tzn. sušený. Ať už jde o jednodruhové koření vhodné do slaných i sladkých jídel či kořenící směsi (například kari), kam se zázvor přidává, vždycky zázvor kromě aromatu a výrazné chuti dodává pokrmům něco navíc – pozitivně totiž ovlivňuje proces zažívání.
Nutriční hodnoty NUTSMAN Zázvor plátky, proslazované Množství: 250 g
Výživové údaje na 100 gramů | |
Alergeny | 3. Vejce a výrobky z nich |
Energie | 1465 kJ / 350 kcal |
Tuky | 0 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 88 g |
– z toho cukry | 77 g |
Vláknina | 3 g |