Maso Here: Spojení lokální výroby a tradičních receptur (recenze)

Pokud patříte mezi milovníky masa, nejspíš si tu a tam pochutnáte na tom sušeném, které je díky své kompaktní velikosti a zároveň vysoké energetické hodnotě a obsahu bílkovin skvělou svačinou jak po sportu, tak třeba na horách. Zatímco většina z nás zná tzv. jerky, které pochází ze severní Ameriky, dnes pro vás máme recenzi na biltong, sušené maso z Jižní Afriky. Navzdory exotickému původu se však vyrábí z českého masa v České republice – jedná se totiž o produkt české firmy masohere.cz. 

O firmě masohere.cz

Stejně jako název odkazující na film Pupendo, i samotný vznik firmy masohere.cz není úplně tradiční. Přestože dědeček jejích zakladatelů, Kuby a Ondry, byl řezníkem, o pokračování rodinného podniku se rozhodně nejedná. Kluci ušli k podnikání pěkně dlouhou a klikatou cestu. 

Vše začalo odstěhováním Ondry do Jihoafrické republiky za prací na farmě, kde brzy propadl tamnímu způsobu sušení masa. Po návratu domů jím zásoboval svou rodinu a přátele, brzy však bylo jasné, že je čas založit firmu. Ta se od skromnějších začátků, kdy Ondra jezdil každý víkend prodávat na trhy, vypracovala nejen ke krásným designovým obalům, ale také na pulty obchodů, jako je Hervis, či k závodníkům na rallye Dakar.

Recenze produktu 

Teď se však pojďme podívat na konkrétní výrobky. Přestože bychom jich v nabídce Maso Here našli opravdu nepřeberné množství, dnes se zaměříme konkrétně na příchuť originál, Piri Piri, česnek a chilli Carolina Reaper.

MASO HERE – HOVĚZÍ BILTONG ORIGINÁL

Hovězí biltong originál rozhodně doporučujeme všem, kteří se sušeným masem teprve začínají, či mají naopak rádi samotnou chuť sušeného masa. Ve složení bychom totiž našli jen kvalitní hovězí maso, základní koření, špetku soli a trochu octa. Díky tradičnímu způsobu výroby biltong neobsahuje žádná éčka ani další přidané konzervační látky. Jedná se tedy o výbornou svačinku pro každého, kdo hledá spolehlivý a chutný zdroj energie.

V balení bychom našli 40 gramů sušeného masa, které bylo vyrobeno ze 100 gramů hovězího masa, což znamená, že už jedna porce dodá potřebné denní množství bílkovin.

MASOHERE – Biltong Original

Nejste milovník kořeněného sušeného masa? Tohle maso je přímo pro Vás.

MASO HERE – HOVĚZÍ BILTONG PIRI PIRI

Další opravdu oblíbenou příchutí sušeného masa Maso Here je Piri Piri. Přestože si většina z nás nejspíše spojuje toto pálivé koření spíše s portugalskou kuchyní, pálivá paprička, ze které je vyrobeno, pochází z Afriky. Není proto divu, že kombinace s tradičním jihoafrickým sušeným masem biltong nebyla krokem vedle. Jelikož nepatří k těm nejpálivějším odrůdám, jedná se chutnou alternativu pro všechny příležitostné milovníky ostrých jídel, na které jsou však pálivější odrůdy jako Carolina Reaper až moc pikantní.

MASOHERE – Biltong PIRI-PIRI

Hovězí biltong s příchutí PIRI-PIRI, což je skvělé africké lehce pálivé koření.

MASO HERE – HOVĚZÍ BILTONG ČESNEK

Pokud hledáte příchuť, která bude více spojena spíše s naší tradiční českou kuchyní, rozhodně se nebojte sáhnout po česnekovém biltongu. Nejenom, že česnek tvoří spolu s hovězím masem a špetkou soli opravdu chutnou kombinaci, jeho ostrost ocení i vaše imunita. Česnek je přírodním bojovníkem proti podzimním virózám, a jelikož byl při výrobě namísto umělých dochucovadel použitý skutečný česnek, vaši imunitu nakopne i tato svačinka. O tom, že česnek byl správná volba, svědčí i fakt, že se jedná o jednu z nejpopulárnějších příchutí této značky.

MASOHERE – Biltong Garlic

Jste milovník česneku? Tak tohle je sušené maso přímo pro Vás!

MASO HERE – CAROLINA REAPER BILTONG

Pokud nedáte dopustit na opravdu pálivé chilli, tento biltong bude pro vás tou pravou volbou. Stejně jako výše zmiňované příchutě je vyroben z českého hovězího masa pomocí tradičních postupů bez použití chemických přísad, barviv nebo konzervantů. Jediné, čeho ve 40 gramovém balíčku najdete opravdu nadbytek, je kvalitní maso a chilli.

  • pokud máte rádi pálivé masa, je tenhle produkt přímo pro Vás. Jedná se o ruční výrobu masa, takže žádné dva sáčky nebudou pálit stejně.
MASOHERE – Biltong Carolina Reaper

Sušené maso kořeněné nejpálivější papričkou Carolina Reaper.

Sušení masa doma 

V případě, že patříte mezi skutečné milovníky sušeného masa, zkusit si jeho sušení můžete i doma. Pokud si v začátcích nebudete vědět rady, zamiřte na web Maso Here, kde pro vás kluci kromě svých vlastních produktů mají nejen vybavení na sušení masa, ale také spoustu rad a cenného know-how. Chystáte se sušit maso prvně? Podívejte se na náš článek recept na sušení masa doma, kde zjistíte všechny potřebné informace o sušení masa.

Vybavení na sušení masa

A co v nabídce vybavení na sušení masa najdete? Kromě celé spousty nejrůznějších marinád, octů a koření, bez kterého to prostě nebude pravý jihoafrický biltong, na e-shopu sežene například také háčky na sušení masa, řeznické i vykrajovací nože či například tradiční pákový sekáček, díky kterému se vyhnete nepříjemně pořezaným prstům. Navíc se jedná o ruční práci řemeslníků z Jihoafrické republiky, díky které bude celý proces sušení opravdu autentický.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.