Kenska Kava

Keňská káva Top Masai (Recenze)

Jedna z nejkvalitnějších káv typu Arabica, získává svou sílu ve vysokých nadmořských výškách. Překvapí vyváženou chutí pomerančů a mandarinek, třešní a lehce kořeněného vinného aroma.

Káva, která má tak specifické rysy

Keňská káva Top Masai je baristy považována za TOP kávu. Okouzlí vás svým unikátním a čistým profilem, velmi příjemným a chuťově výrazným tělem. Sílu jí dávají sezónní deště a nakyslá půda jižních svahů vyhaslé sopky Mt. Kenya. Káva překvapuje čistou chutí, v níž můžete zaznamenat stopy mandarinek, pomerančů, třešní a lehce kořeněným a vinným akcentem. Samově plné tělo je pak lehce nahořklé s čokoládovým aftertaste.

Chuť kávy

Každý, kdo jednou ochutnal výraznou keňskou kávu Top Masai, se k ní s oblibou a často vrací. Zřejmě proto, že káva z této drsné země splňuje vše, co naše chuťové pohárky od šálku kávy očekávají. Je plná, intenzivní. Doplňuje ji příjemná kyselost. A nakonec si pochutnáme na příjemném citrusovém ovoci.

Dokonalakava Kena Kava Aa

Áčková Keňa

Káva Top Masai je po dlouhá staletí pěstována místními farmáři v oblasti kolem Mt. Kenya. Kávové keře jsou umístěny ve vysokých nadmořských výškách. 2 100 m. n. m. je výška, která propůjčuje kávě strhující, silnou a nezaměnitelnou chuť.

Jaká metoda zpracování se v Keni preferuje?

Ačkoliv je Keňa místem, kde není příliš velké množství vody, farmáři preferují zpracování mokrou metodou. Poté, co jsou kávové boby s láskou a maximální pečlivostí sbírány do proutěných košíků, se položí do vodní lázně, kde se několikrát perou. Zbaví se tak veškerých nečistot. Následně jsou kávové plody zbaveny slupky a dužiny pomocí strojů. Nakonec se nechají volně schnout na slunci, nebo se suší v sušičkách. O keňskou kávu pečují především malí farmáři a to ze 70% celkové produkce.

Keňská káva Top Masai se považuje za jednu z nejlepších káv na světě. Poptávka po ní neustále roste a vývoz je pro Keňu velkým přínosem. Tamní výroba, zpracování, marketing a dražba kávy je proslulá svou provázaností. Není divu, že takřka 6 milionů Keňanů je přímo či nepřímo spjato s výrobou kávy.

Jak připravit kávu Keňa Top Masai

O zemi, kde se rodí tak jedinečná káva, Top Masai

Keňa? Všichni ji obdivujeme pro své rozlehlé národní parky v nekonečných savanách, Kilimandžáro, nejvyšší horu černého kontinentu s čepicí sněhu kolem vrcholu, Mombasa, přístavu, kde se psaly dějiny Afriky.

A také se nám vybaví lahodná černá káva. Její pražení bylo v Keni známé již kolem roku 1400, pěstovat se zde začala po roce 1892, kdy byly se sousední Tanzanie dovezeny první sazenice arabiky. Dnes je Keňa významným producentem kávy. Pěstuje se zde Arabica. Plantáže, kde se sbírají krásná, chutná a voňavá zrna, se rozprostírají v oblasti kolem hory Mt. Kenya. Kávovníky najdeme ve vysokých nadmořských výškách. Pěstují se zde tradičním způsobem. Díky péči a píli farmářů, nadmořské výšce, slunečním paprskům a kyselé půdě má svou charakteristickou chuť a vůni, která patří k nejžádanějším na trhu.

V Keni je na 300 tisíc plantáží, které leží ve vysokých nadmořských výškách. Kromě místních farmářů zde o kávu pečuje horské keňské slunce, nekonečné savany a okolí dávno vyhaslých sopek. Nadšenci o místní kávě hovoří jako o nejchutnější kávě na světě. Kávové třešně dozrávají ve výšce 2 100 m n. m. pod vrcholem Mount Kenya. Drsné podmínky propůjčují této kávě svou osobitou, plnou a silnou chuť. Půda je zde sopečná a klimatické podmínky jsou ideální pro výjimečnou úrodu.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *